Cijene montaže klima uređaja mogu se razlikovati ovisno o nekoliko faktora.

1. Veličina i tip uređaja: Montaža manjeg ili jednostavnijeg klima uređaja obično je jeftinija od montaže većeg ili složenijeg uređaja.

2. Lokacija: Udaljenost vašeg mjesta od tvrtke ili servisnog centra može utjecati na cijenu montaže. Ako je potrebno dulje putovanje za tehničare ili dodatni troškovi za prijevoz opreme, to može utjecati na ukupnu cijenu.

3. Tip montaže: Postoje različite metode montaže klima uređaja, poput zidne montaže, montaže na strop ili ugradnje na prozor. Svaka od tih metoda može imati različite troškove ovisno o složenosti i potrebnom vremenu za instalaciju.

4. Dodatni radovi: Ako je potrebno izvršiti dodatne radove kao što su bušenje zidova, postavljanje dodatnih kabela ili izmjena električne instalacije, to može povećati ukupne troškove montaže.

5. Potrebni materijali: Cijena montaže može uključivati i troškove potrebnih materijala poput cijevi, nosača, izolacije i drugih komponenti. Složenost instalacije i vrsta materijala mogu utjecati na cijenu.

6. Dodatne usluge: Ako se uz montažu klima uređaja pružaju i dodatne usluge poput demontaže starog uređaja ili odlaganja otpada, to može utjecati na ukupnu cijenu.

Važno je da se konzultirate s profesionalnim instalaterima kako biste dobili procjenu cijene montaže klima uređaja, jer će faktori koji utječu na cijenu moći biti procijenjeni na temelju specifičnih uvjeta i zahtjeva vašeg prostora.

Tip montaže Cijena (€)
Osnovna montaža (do 3m) 150€
Standardna montaža (do 5m) 150-200€
Kompleksna montaža (preko 5m, kroz zidove, itd.) 200-350€
Dodatne usluge (električne instalacije, skrivanje cijevi, itd.) 50-100€
Montaža višesustavnih jedinica (za svaku dodatnu jedinicu) 80-150€

Naša cijena osnovne montaže klime je 150€. Nazovite nas na 095 7500 418
ili pošaljite email upit ovdje.

Prosječna cijena montaže klime

prosječna cijena montaže klima uređaja može se kretati između 100 i 350 eura, ovisno o nekoliko faktora. Ovi faktori uključuju veličinu uređaja, vrstu montaže (zidna, stropna, prozorska itd.), lokaciju prostora, dodatne radove koji mogu biti potrebni te troškove potrebnih materijala. Važno je napomenuti da se cijena montaže može razlikovati i među različitim servisnim provajderima. Preporučuje se kontaktirati nekoliko stručnjaka za klimatizaciju kako biste dobili procjenu troškova za montažu klima uređaja u vašem specifičnom slučaju.

Montaža klime cijena Zagreb

Cijena montaže klima uređaja u Zagrebu može varirati ovisno o nekoliko faktora kao što su vrsta uređaja, veličina prostora, vrsta montaže, dodatni radovi i drugi čimbenici. Prosječna cijena montaže klima uređaja u Zagrebu može se kretati u rasponu od 300 do 800 kuna, ovisno o složenosti posla i specifičnim zahtjevima instalacije. Preporučuje se kontaktirati nekoliko stručnjaka ili servisnih centara u Zagrebu kako biste dobili točniju procjenu cijene montaže za vaš specifični slučaj.

Montaža klime cijena Split

Cijena montaže klime u Splitu se kreće jednako kao i u Zagrebu.

cijena montaže klime

Što sve montaža klime uključuje

Montaža klime uključuje nekoliko koraka i radova kako bi se osigurala pravilna instalacija uređaja. Evo nekih uobičajenih aktivnosti koje su obuhvaćene montažom klime:

Pregled prostora: Tehničar će pregledati prostor u kojem se klima uređaj treba instalirati kako bi se utvrdile najbolje lokacije za postavljanje unutarnje i vanjske jedinice.

Priprema mjesta: Tehničar će pripremiti mjesto za montažu, uključujući postavljanje nosača i pričvršćivanje unutarnje i vanjske jedinice.

Montaža unutarnje jedinice: Tehničar će postaviti unutarnju jedinicu klime na odgovarajuću lokaciju, obično na zid ili strop. To uključuje pričvršćivanje unutarnje jedinice, povezivanje električnih kabela i cijevi za hlađenje/ grijanje s vanjskom jedinicom.

Montaža vanjske jedinice: Tehničar će postaviti vanjsku jedinicu klime na odgovarajuću lokaciju, obično na vanjski zid ili na postolje. Ovdje će se povezati cijevi, električne veze i odvodna cijev.

Povezivanje: Tehničar će spojiti unutarnju i vanjsku jedinicu klima uređaja putem cijevi za hlađenje/grijanje, električnih kabela i odvodne cijevi.

Testiranje i provjera: Nakon montaže, tehničar će provjeriti ispravnost instalacije, izvršiti testiranje rada klima uređaja i provjeriti pravilno hlađenje/grijanje prostora.

Uz ove osnovne korake, montaža klime također može uključivati dodatne radove poput bušenja zida za prolaz cijevi, postavljanje izolacije, postavljanje kabelske kanalice i druge prilagodbe prema potrebama instalacije. Važno je angažirati stručnu osobu ili certificirani servis za montažu klime kako bi se osigurala ispravna i sigurna instalacija uređaja.